Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Vojin Mijatović popio je kafu danas u Banjoj Luci sa Bakirom Izetbegovićem. Nedugo nakon toga, pojedini mediji su ocijenili da “Vojni” Mijatović za nekog igra igre?! On kaže da je sjeo s Bakirom, jer ga je toliko puta pozivao da dođe u Banja Luku i da je to bio red.

Inače, Mijatović je čovjek koji je, kako kaže, o politici učio od Milorada Dodika i SNSD-a. To je nedavno i opisao u jednoj od svojih objava na društvenim mrežama pod naslovom “Posljednje pismo bivšem predsjedniku”.

-Nema tu mnogo filozofije. Da bi odagnali sve sumnje pojedinih medija… Sastanak dogovoren s gospodinom Izetbegovićem – prvo bilo bi nekorektno, jer ga pozivam dvije godine da dođe u Banju Luku. Čovjek se sada javio, i bilo bi neozbiljno s moje strane da ja ne budem domaćin. To je prva stvar. Na kraju, bez obzira na sve, više bih volio da vidim sve lidere BiH koji ne žive u Banjoj Luci, da dođu u ovaj grad. Tu nemamo dileme da ćemo ih pozivati sve dok se ne pojave više puta. To je bitno za državu Bosnu i Hercegovinu – kazao je Mijatović.

-Ono što je interesantno, ja ne znam čemu tolika šizofrenija na nekog Vojina koji je osvojio samo 709 glasova ili kako već pišu ti mediji. Kada ima tih veliki političkih faca koje u Banjoj Luci nemaju ni kancelariju partije, tako da ne znam… Ja imam svoj stav i o SDA, i o SDP, i o Bakiru Izetbegoviću i ja sam među rijetkima koji se ne libe da sve da kaže u javnosti. Ali današnja tema i sastanak. Čovjek je došao u Banju Luku, ranije sam ga pozivao, bio sam domaćin, pričali smo o “Pokretu za državu” i to ide dalje svojim tokom. Na kraju nemam dilemu da sve dok je na fonu država, i Bakir Izetbegović i Nermin Nikšić, Vojin Mijatović i Fahrudin Radončić, da će biti jača država Bosna i Hercegovina. Svi mi polažemo račune biračima i narodu, i tu nemam nikakvu dilemu. Ja ljude mjerim prema svom iskustvu. Nisam ni ja bezgrješan, ali za svoje grijehe svako odgovara – zaključio je Mijatović.

NE PROPUSTITE
Adis Ahmetović novi član Bundestaga

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime