Novinarka dnevnog lista Kurir, Ljiljana Stanišić, jedna je od najcjenjenijih predstavnika “sedme sile” u Srbiji, a postala je i zaštitno lice Kurir televizije, na kojoj je domaćica emisije “Sceniranje”.
O toj emisiji bruji cijeli Balkan. Ljiljana balansira život između uspješne poslovne i porodične žene i kaže da se, premda njena djeca jesu podnijela određenu žrtvu, ne kaje ni zbog jedne odluke koju je morala da donese zarad poslovnog uspjeha.
U intervju za portal “Provjereno” Stanišićka govori o situaciji u novinarstvu, ali i njenom putu ka uspjehu. Javne ličnosti često umiju da kažu kako novinari postavljaju glupa pitanja. Šta vi mislite o tome?
Svako pitanje, ako želite iskreno da razgovarate, ima i odgovor. Ne postoji glupo pitanje, već pitanje koje nije postavljeno na pravi način. Čini mi se da je teže postaviti prava pitanja, jer ako pitanja nisu dobra, veći su izgledi da će i odgovori biti loši. Dobra pitanja inspirišu sagovornika. Da biste uradili kvalitetan intervju treba imati znanje i odličnu pripremu. U suprotnom, intervju moze biti prosječan ili loš.
Čini se da vi veoma lako dolazite do uspjeha?
Postoji li osoba koju biste posebno voljeli da ugostite?
– Ne postoji javna ličnost, političar, umetnik, sportista, kojeg ne bih htjela da ugostim u emisiji “Sceniranje” ili da ne pišem. Mislim da je to važnije, da se zna da nikoga ne odvajam. Ja radim u službi čitalaca i gledalaca, a ne za sebe. Ali, ako me pitate da li postoji neko ko ne žaslužuje da bude u medijima , rekla bih da je spisak podugačak.
Šta je najteže, a šta najlakše u poslu pred kamerom, a šta u štampi?
Najlakše je da se slikaš i snimaš. Lijepo te srede, stilizuju, naprave frizuru i sve to može savršeno da izgleda. Najteže da kažeš nešto što će gledaoci da upamte, ili da vodiš računa da ne lupiš nešto u brzini. Ja još učim, primećujem svaki detalj u studiju, počela sam da pratim kako voditelji govore, bilježim najvažnije stvari i trudim se da budem svoja. Ovo je posao koji sam sama izabrala, niko me nije tjerao, i samim tim vjerujem da nemam prava da zanovijetam, već da radim punom parom kao i do sad. Nema predaje, čak i kada posumnjam u sebe!
Odgovorite li ponekad na prozivke koje vam po društvenim mrežama upućuju pojedinci, uglavnom sa lažnih profila.

– Ne polemišem sa onima koji isijavaju mržnju i gorčinu po internetu. Neistine, uvrede, prijetnje koje prelaze granicu i pokušavaju da me uvuku u kaljugu rješavam po kratkom postupku- na sudu. Cijenim samo ljude koji stanu iza svog imena i prezimena, sa lažnjacima nemam šta da pričam, ali ih nekad postavim tamo gdje im je mjesto.

NE PROPUSTITE
POVRIJEĐENE ČETIRI OSOBE Sudar dva automobila na magistralnom putu

Provjereno

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime