Legendarna serija “Bolji život” nekada je diktirala modne trendove, a i danas poslije 30 godina neki detalji su aktuelni.

Karirani print, naramenice, raskošne bunde i elegantne damske bluze i haljine – sve su to trendovi koje smo gledali na našim malim ekranima krajem osamdesetih, kada se serija prvi put emitovala.

Ali, još jedan trend je bio itekako prisutan, a malo nas ga je primjetilo.

Riječ je o ogromnim, upadljivim minđušama koje glumice nose u gotovo svakoj sceni. Viseće minđuše sa biserom u obliku suze ključni su detalj u ovom izdanju zanosne Viki Popadić, koju je glumila Lidija Vukićević.

Ipak ako uzmemo u obzir da je Viki Popadić nekima i danas prava modna ikona, onda znamo da su šeširi i nehajno prebačena marama preko ramena i dalje veliki hit.

Dubravka Mijatović u “Boljem životu” glumila je lijepu Bobinu drugaricu Sanju i također se isticala odličnim stilom i upadljivim minđušama.

Ne možemo a da ne pomenemo i velike naramenice koje su tih godina bile hit, a koje su bile sastavni dio stajlinga pjevačice Nine Andrejević koja je također ostavila veliki trag.

NE PROPUSTITE
A mogao je biti sportski direktor FK Sarajevo: Američki policajac iz BiH dobio posebno priznanje

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime