epa09375771 A handout photo made available by the United States Geological Survey (USGS) shows the location of a magnitude 8.2 earthquake hitting off Alaska, USA, 29 July 2021. The epicenter was recorded 91 kilometres off Perryville, Alaska. EPA-EFE/USGS / HANDOUT HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Zemljotres jačine 8,2 stepena po Rihterovoj skali dogodio se kod Aljaske, a izdato je upozorenje na cunami za Sjeverna Marijanska ostrva i Guam, saopštio je Američki institut za geološka istraživanja (USGS).

U saopštenju se navodi da je zemljotres registrovan na 105 kilometara jugoistočno od grada Perivil, blizu obale Aleutskih ostrva.

Institut je ranije potvrdio da je jačina zemljotresa najmanje 7,2 stepena po Rihterovoj skali, a kasnije je napomenuo da bi jačina mogla dostići 8,2 stepena, javio je Sputnjik.

Rojters je prenio da je, prema podacima instituta, epicentar bio na dubini od 35 kilometara.

Američki sistem za upozorenje na cunami saopštio je da je zemljotres bio jačine 8,1 stepen, dok je Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) objavio da je jačina potresa bila osam stepeni po Rihterovoj skali.

NE PROPUSTITE
Sablasne scene u Petrinji nakon zemljotresa, poginulo dijete: Oslobođenja energija 30 puta veća u odnosu na potres iz marta

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime