Od ranih jutarnjih sati nastavljena je potraga za Almirom Mehanijom (1962.) iz Hrasnice koji je nestao u petak.

Kako su za portal “Avaza” rekli iz Gorske službe spašavanja Ilidža, potraga je nastavljeno oko 6.30 sati.

– Danas se detaljno “češljaju” neke relacije koje smo i jučer radili. Danas će se raditi i oko vode. Imaju još neke lokacije oko Trnova zanimljive, jedna ekipa je jutros otišla. To je sve što možemo reći, slab je protok informacija skroz – kazali su iz GSS-a Ilidža.

Jučer se pretraživalo šire područje Hrasnice i rijeka Večerice nizvodno. Tokom potrage korištene su savremene metode traganja, kao i dron, ali nažalost, kako je navedeno na Facebook stranici GSS-a Ilidža, bez uspjeha.

– I danas ćemo dizati dron. To je praksa, posebno kada su tereni ovakvi kao što su sada. To je obavezno. Od jutros je na terenu 25 pripadnika GSS-a. I kako ko radi, vi znate da su ovo sve volonteri, svi ovi ljudi su certificirani za spašavanje i u vodi, u zraku i na zemlji, a oni rade svoje poslove od kojih žive. Kako ko bude završavao s poslom, tako će se priključivati potrazi – rečeno je iz GSS-a Ilidža za portal “Avaza”.

Prema raspoloživim informacijama, u trenutku posljednjeg viđenja, nestali je na sebi imao dugu maslinastu jaknu, sive pantalone i crne čizme.

– Svi koji imaju bilo kakve informacije o nestaloj osobi jave na dežurni broj GSS-a Ilidža 062/499-332 ili obavijeste MUP Kantona Sarajevo – navedeno je na Facebook stranici GSS-a Ilidža.

NE PROPUSTITE
Potrošačka korpa za decembar iznosila 2.265,67 KM

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime