Disciplinska komisija za policijske službenike Granične policije BiH prethodno je protiv K.N. pokrenula disciplinski postupak zbog krivičnog djela “primanje dara i drugih oblika koristi” te je zbog težih povreda službenih dužnosti privremeno suspendiran iz Granične policije BiH

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić donio je Rješenje o prestanku radnog odnosa za policijskog službenika K.N. koji je obavljao poslove policajca za graničnu kontrolu u Jedinici granične policije Brod, a kojem je Sud BiH izrekao kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci zbog “primanja dara i drugih oblika koristi”.

Naime, Disciplinska komisija za policijske službenike Granične policije BiH prethodno je protiv K.N. pokrenula disciplinski postupak zbog krivičnog djela “primanje dara i drugih oblika koristi” te je zbog težih povreda službenih dužnosti privremeno suspendiran iz Granične policije BiH.

S obzirom na to da je Sud BiH donio pravosnažnu presudu kojom je okončan postupak protiv policijskog službenika K.N. zbog krivičnog djela “primanje dara i drugih oblika koristi” i izrečena mu kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci, direktor Galić je, u skladu sa Zakonom o policijskim službenicima BiH, donio rješenje o prestanku radnog odnosa za spomenutog policijskog službenika, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Tim povodom, Galić je kazao da je trajno opredjeljenje GPBiH da se suprotstavi svim oblicima kriminalnih i koruptivnih radnji policijskih službenika Granične policije BiH te da će se najoštrije sankcionirati oni koji na bilo koji način sudjeluju u kriminalnim radnjama, stoji u saopćenju.

(Fokus)

NE PROPUSTITE
Šta sve imaju i koliko su "teški" zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo: Najviše zarađuje Fahrudin Pecikoza

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime