Domagoj Duvnjak prvi put nakon 2007. nije mogao pomoći hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji na velikom natjecanju, a bez njega Kauboji su na Euru u Mađarskoj i Slovačkoj završili osmi.

Duvnjak je o problemima kroz koje je prošao progovorio za Sportske novosti.

“26. prosinca sam igrao s Kielom Bundesligu, 27. sam bio u Zagrebu i 31. me ukočilo s tim da sam imao problema zbog kojih sam igrao s blokadama još tijekom prosinca u Kielu. 1. 1. sam došao s reprezentacijom na okupljanje, zaključili smo da s tim leđima nije moguće igrati, a onda sam nažalost 4. siječnja dobio koronu i koronu. I tako sam bez treninga bio do 11. siječnja, ali i bez terapije za leđa, er je to bilo nemoguće napraviti. Nisam u to vrijeme izašao iz sobe. Vjerojatno je korona otišla i na leđa. Uostalom, da si skroz zdrav, da ležiš deset dana to je loše za sportaša.”

Hrvatska je imala velikih problema s koronavirusom tijekom natjecanja.

“Nije mi jednostavno gledati suigrače i prijatelje kako u toj teškoj i nenormalnoj situaciji igraju i nose se s tim. Lako je s kauča to vidjeti, ali oni samo znaju što oni proživljavanju. Vidio sam kod njih emotivno pražnjenje, strah, bez tri zajednička treninga, dolazilo se na dan utakmice iz Zagreba. To su nenormalne okolnosti. Preponosan sam na sve koji su došli tamo, svi su bili spremni i uskočiti i to je ono što nas krasi već dugi niz godina.”

Dosta je polemika izazvao popis izbornika Hrvoja Horvata uoči natjecanja.

“Ja kao kapetan i igrač mogu samo reći da je to bila izbornikova odluka i svi je moramo poštivati i respektirati, jer on je taj koji je zadužen za rezultat. On će vjerojatno odgovoriti na to nakon prvenstva. To su pitanja za njega.”

“Hrvatska ima jedan jedan ogroman bazen igrača, a da u Mađarskoj nisu bili Šego, Karačić, Štrlek, Pavlović…. To su dokazani ljudi koji svakom trenutku mogu pomoći, koji igraju u jakim klubovima, ligama. Izbornik je imao drugačiju viziju, no taj odgovor je na njemu.”

Duvnjak nema dvojbe tko je prvi favorit prvenstva.

NE PROPUSTITE
Dodik: Šta ima Ambasada SAD da komentariše Dan Republike Srpske

“Danska, jer je najbolja u ovom trenutku i bilo bi iznenađenje da ne osvoji, ali u jednoj utakmici je uvijek sve moguće, nikad ne znaš kada golman može ‘poludjeti’ i serijama donijeti prepokret. Ipak je to sport u kojem nema nemogućeg, makar kažem Danska je favorit.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime