Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, govorio je za ATV o svom zdravsvenom stanju nakon što je prebolovao koronu.

Kaže da nema ni upola snage kao prije virusa.

Dodik je dao intervju bez politike pa je govorio o tome kako mu nedostaje i slobodnog vremena.

“Moram da prizam da mi je malo slobodnog vremena. Osjećao sam se veoma dobro kondiciono prije pandemije i evo ja već tri mjeseca ne mogu da vratim ni 50 odsto svoje prethodne kondicije, bez obzira što ja sam pokušavam i vježbam, ali naprasto to ne može. Vjerujem da će se to vratiti. Za pandemiju mi je jedan događaj bio, pet dana nisam mogao ništa da jedem ni da popijem i na kraju ljekari su već počeli da se boje. Počeli su pritisci na mene “Uzmi, moraš”, a ja ne mogu. Onda sam jednu noć, jer je preporučeno da spavate na stomaku i imamo sam svu tu “skalameriju” oko sebe, imao sam i masku na sebi i sve one uređaje koji mjere plus… I meni je bila ideja, nemoj da zoveš nikoga od doktora, i oko 1-2 sata noći, takav nagon gladi da sam ja to naprosto sve razmontirao i skinuo i našao nešto hrane i to je bio ključni momentat vraćanja, jer da sam još dva- tri dana bio bez hrane pitanje je kako bi sve bilo”, ispričao je Dodik.

Kaže da je porodica jedino bogatsvo te se požalio kako su djeca odrasla bez njega.

“Moja djeca su odrasla bez mene, ali ono je sa čim se ja ponosim da su postali dobri ljudi. Šestoro unučadi je ogromno bogatstvo, ali to je realno jedina prava priča, sve bude i prođe. Mogao sam se baviti privatnim poslovima i sigurno bi mogao napraviti mnogo više i nemam namjeru da se pravdam i da se skrivam. Ja sam i prije ovih funkcija imao preduzeće i radio poslove koji su bili daleko veći i sve što imam je iz tog vremena, kao refleks tog vremena. Neću da sebe reklamiram, ali kada radite 10-15 sati dnevno u bilo čemu što radim je iscrpilo. Volim da odem u svoje društvo u klub svoj košarkaški, tako gdje su ljudi iz mog nekog vremena. U tom društvu se najbolje osjećam, nema politike, samo naši događaji iz mladosti…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime