“VRUĆE U DUVNU”: Osvrt na sjednicu Općinskog vijeća Tomislavgrad

Poštovani sugrađani, obraćamo vam se ovim priopćenjem, kao bi vas upoznali sa trenutnim stanjem u općini Tomislavgrad  te  odlukama koje donosi Općinsko vijeće.

Držimo da je Općinsko vijeće Tomislavgrad tj.“ VLADAJUĆA KLIKA“ koju čine HDZ BiH I SDA, donijelo jednu u nizu sramotnih odluka  a to je dodjela medaljona općine  Tomislavgrad gospodinu Zdravku Mamiću,  rame uz rame sa roditeljima Mioč koji su donirali organe svoje kćeri koja je stradala u prometu .

Odmah na početku sjednice odbijen  je prijedlog koji je dolazio iz  redova oporbe,  da se sa dnevnog reda skine prijedlog dodjele Medaljona Općine Tomislavgrad,  gore spomenutom gospodinu.

Obrazloženje načelnika Ivana Vukadina je da bi se ne dodjeljivanjem  medaljona unaprijed osudilo Zdravka Mamića te miješalo u rad Hrvatskog pravosuđa.  Mi iz koalicije Zajedno za Tomislavgrad ne možemo se oteti dojmu ,da je ovaj cijeli proces unaprijed osmišljen i da je načelnik morao samo pronaći formalno-pravno rješenje za isti .  Na ovakvo razmišljanje navodi nas činjenica da je predlagač dodjele medaljona NK Tomislav (a ne određeni pojedinac) . Držimo da je netko zlorabio svoju poziciju unutar NK Tomislav, jer se na stranicama kluba nije našao zapisnik sa skupštine kluba  na kojoj je odlučeno da će NK Tomislav predložiti Zdravka Mamića za dodjelu medaljona općine, pa ne znamo je li se skupština  održala  ili se netko svojevoljno  „razmahao“ pečatom kluba.

Na ovoj sjednici svoju  političku nezrelost pokazao je u punom svijetlu predsjednik vijeća Luka Krstanović , i to tako, što je „udario“ na predsjednika kluba vijećnika (ZAJEDNO ZA TOMISLAVGRAD) Antu Pašalića ali tek nakon što je Pašalić,  zbog zdravstvenih tegoba napustio sjednicu. Osvrnuo se na Antino izlaganje vezano za rad RTG-a, govoreći , ako ne prati program RTG-a nema pravo komentirati rad istog. Ovim putem želimo napomenuti predsjedniku vijeća Luki Krstanoviću da vijećnici koalicije Zajedno za Tomislavgrad nisu u vijeću poradi sebe i svojih interesa, već u službi građana koji su nam dali povjerenje.  Također želimo istaknuti da redovito održavamo koalicijske sastanke, tako da vijećnici iznose stav koalicije, do kojega  se dolazi analizom stanja na terenu te razgovorom sa građanima. Ovim pokazujemo kako imamo izraziti stupanje demokratičnosti, ali razumijemo da neki moraju misliti iz jedne glave i izvršavati naređenja.

Direktor  Javnog komunalnog poduzeća  gospodin Petar Radoš  podnio je izvješće o radu i kazao kako se Javno komunalno poduzeće uz prethodne probleme, u zadnje vrijeme sve više suočava sa padom prihoda zbog sve većeg smanjenja korisnika usluga ovoga poduzeća. Na ovaj način je demantirao načelnika općine Ivana Vukadina koji je u više navrata tvrdio, kako se sa prostora općine Tomislavgrad ne iseljava u velikoj mjeri  te da  na prostoru općine Tomislavgrad živi 33 850 ljudi. Radoš je kazao, kako na prostoru općine postoje domaćinstva koja nisu u mogućnosti plaćati svoje obaveze spram ovoga poduzeća zbog izrazite neimaštine. Neke će se nakon ovoga stanja u općini Tomislavgrad zapitati , neki pak pravdati,da je stanje unutar Hercegbosanske županije još alarmantnije .

Ured za informiranje koalicije Zajedno za Tomislavgrad (HNL, HSP BiH, HS HKDU- HRAST).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*